Wachtwoord Vernieuwen

Bed en breakfast calpe informatie costa blanca

Onze bed en breakfast ligt gelegen op de grens van Benissa en Calpe. Op 800 meter van ons lopen komt u al aan bij de Middellandse zee, daar vindt u een mooi zee pad dat u brengt naar de boulevard van Calpe. Voordat u het weet bent u al aan de boulevard. Veel gasten van ons hebben geen auto tijdens hun verblijf, aangezien bijna alles op loop afstand is te doen. Wilt u meer van de omgeving zien dan is een huur auto natuurlijk noodzakelijk en kunt u de auto op ons terrein parkeren.

Klimaat Calpe

De Costa Blanca met name het gebied rond de plaatsen Jalon, Denia, Pego, Orba, Benissa en Calpe is door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) benoemd tot het gezondste leefgebied van Europa. Dit gebied ligt in een microklimaat, waardoor men hier meer dan 300 dagen per jaar mooi weer heeft. Voor ons lijkt het wel of we 9 maanden lente kennen en 3 maanden zomer. In dit gebied overwinteren vele mensen. Het is niet voor niets dat de Wereldgezondheidsorganisatie en vele doktoren over de gehele wereld, deze regio als een zeer gunstige verblijfplaats beschouwen en aanraden aan mensen met medische aandoeningen zoals artrose, reuma, astma.

Peñon de Ifach

De Peñon de Ifach is een 332 meter hoge krijtrots en tevens het boegbeeld van Calpe. Ondanks dat het een beschermd natuurgebied is heeft het vele wandelpaden en is het mogelijk om tot aan de top van deze rots te klimmen. Er is een makkelijk wandelpad tot halverwege, daarna kunt u door een tunnel het pad naar de top vervolgen. Dit laatste pad is wat moeilijker begaanbaar maar met goede schoenen goed te doen. U hoeft niet de top te bereiken om zeer mooie foto’s te maken. Links en recht van de Peñon de Ifach vindt u prachtige ver gezichten, baaitjes en mooie zandstranden.

Calpe

Calpe is een stad met een rijke cultuur en historie. Door haar strategische ligging aan de kust van de Middellandse zee heeft het door de eeuwen heen bewoners en bezoekers aangetrokken. Door de eeuwen heen hebben hier Romeinen, Iberianen en Moren strijd gevoerd en gewoond. U vindt middels de plaatselijke musea en wandelingen nog resten van deze beschavingen.

Het centrum van Calpe ligt op 3 kilometer van onze B & B.  Het oude centrum ligt tegen een berghelling aan waar men vele gezellige winkels en restaurants vindt. Tevens is er ook een zoutmeer welke door vele wilde flamingo’s wordt bewoond.

Wilt u meer van de historie van Calpe ontdekken, de gemeente heeft een zeer mooie wandelroute uitgezet die u langs de bezienswaardigheden leiden.

Stranden in Calpe

De stranden van Calpe zijn één van de belangrijkste attracties en het aanbod is heel erg gevarieerd: van zandstranden tot kiezelstranden en beschutte, afgelegen inhammen, waar u prachtig kunt duiken en snorkelen. Houdt u niet zo veel van drukke stranden dan vindt u in de omgeving van onze B&B voldoende rustige baaitjes.

Markten in Calpe en omgeving

Alfaz del Pi, iedere vrijdag.

Albir, iedere zondag.

Altea, iedere dinsdag.

Benissa, iedere zaterdag.

Calpe, iedere zaterdag.

Moraira, iedere vrijdag.

Rommelmarkten of rastro’s in Calpe en omgeving

Benidorm, iedere zaterdag en zondag.

Calpe, iedere woensdag.

La Nucia, iedere zondag.

Jalon, iedere zaterdag.

Pedreguer, iedere zondag.

Logeren bij nederlanders | bed en breakfast | Calpe | Costa Blanca | Bed en breakfast