Zeilen op de Middellandse zee vanuit Calpe Zeilen op de Middellandse zee aan de Costa Blanca

Heeft u ook tijdens uw vakantie langs de diverse havens gewandeld en in gedachten een zeiltocht willen maken? Dit is nu mogelijk. Dicht bij onze Bed and Breakfast in Calpe ligt een privé zeilboot in de haven van Mascarat. In plaats van grote toeristische boten waarmee u langs de kust kunt varen is het nu mogelijk om gezellig met maximaal 5 personen een zeiltocht te maken. Een standaard zeiltocht duurt ongeveer 3 uur en wordt gedaan in de ochtend en namiddag. Uit ervaring is gebleken dat zeilen in de middag vele mensen ziek worden. Zij worden niet zeeziek maar krijgen last van de felle zon. Aan boord krijgt u van de Belgische kapitein uitleg over het zeilen en mag u zelf het roer in handen nemen. Zo kunt u de mooie kust van de Costa Blanca vanaf de Middellandse zee bekijken. Uiteraard is het ook mogelijk om langer dan 3 uur te zeilen maar dan zult u zelf met de kapitein een tarief moeten afstemmen. Bijvoorbeeld, het is mogelijk om naar een mooie baai te zeilen die je alleen per boot kunt bereiken en daar te gaan zwemmen of snorkelen. Na het zwemmen of snorkelen kunt u een hapje eten op de boot.

Verrassing

Heeft u iets te vieren en bestaat uw gezelschap uit maximaal 5 personen geniet dan van een mooie zeiltocht. Er is geen leukere verrassing dan iemand een zeiltocht aan te bieden.

Beperkingen

Uiteraard zijn er beperkingen, omdat het een zeiltocht betreft zijn we afhankelijk van de natuur en daar hebben we helaas geen invloed op. Dus bij ruw of stormachtig weer kan de zeiltocht op het laatste moment geannuleerd worden. Uiteraard wordt dit gedaan voor uw veiligheid. Het kan ook zo zijn dat er geen ruw of stormachtig weer is maar juist windstil. De kapitein zal proberen om de boot op motorkracht uit te varen en op zee wind te gaan zoeken.

Kosten

Wat zijn de kosten? Voor een drie uur lange zeiltocht op de Middellandse zee aan de Costa Blanca wordt een vast bedrag van 120 euro berekend ongeacht het aantal personen, uiteraard niet meer dan vijf personen.Het is een leuk uitje waar u nog lang over zult praten, dus een goede vakantie herinnering.

Zeiltocht boeken

Bent u geïnteresseerd en verblijft u niet in onze Bed and Breakfast te Calpe, geen nood, laat het ons weten en wij proberen uw uitje te boeken