Logeren bij Nederlanders

Sinds 2008 hebben wij het roer omgegooid. Van een baan in de ICT en een eigen gezondheidswinkel hebben we als gezin besloten om naar het buitenland te vertrekken.

Veel gasten vragen mij waarom zijn jullie uit Nederland naar Spanje vertrokken?
Uiteraard is deze keuze om naar Spanje te verhuizen miet van de ene op de andere dag gekomen. Het was van mij altijd een wens om voor mijn 50e iets anders te gaan doen dan de automatisering. Niet omdat ik het werk niet uitdagend vond, integendeel zelfs maar als iemand die gedetacheerd wordt kun je in Nederland overal te werk gesteld worden. En na 23 jaar gedetacheerd te zijn weet je als Nederlander wat het is om elke dag in de file te staan. Dit was dan op een gegeven moment doorslag gevend, een werkdag zou dan bestaan uit 4 tot 5 uur per dag in de auto zitten en daarna de 8 uur werken bij de klant. Tja en hoe ouder je wordt des te zwaarder dus op een gegeven moment moet je een beslissing nemen en de uitdaging aangaan om iets anders te gaan doen. Ik kan u wel zeggen dat dit geen makkelijke opgave is. Je bent specialist in een bepaald vak en wat wil je dan gaan doen. Dus uiteindelijk maar besloten om naar het buitenland te vertrekken en een bed en breakfast te starten.
Het idee is simpel maar de uitvoering niet.
Waar wil je heen. Wij als gezin hadden natuurlijk eisen waar ons nieuwe stekkie aan zou moeten voldoen. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een plek waar je wakker wordt en dan bergen ziet en vlakbij een groot meer of zee. Mijn vrouw wou voor de kinderen niet afgelegen wonen, er moet een school zijn, winkels en een gezellig centrum of stadje om je boodschappen te doen.
Verder moesten we een huis zoeken die voldoet aan de eisen voor een bed en breakfast en waarbij je 5 appartementen aan het huis kon bouwen en uiteraard voldoende ruimte voor onze gasten.
Na heel lang gezocht te hebben op het internet heeft mijn vrouw ons huidig huisje gevonden en na een verbouwing zijn wij een gelegaliseerde bed en breakfast in Calpe gestart.

Waarom Calpe?

Calpe ligt 20 km vanaf Benidorm en in die omgeving heerst een micro klimaat. Door dit klimaat genieten wij van een vrij constante temperatuur. Vanuit Nederland gezien lijkt het wel of we 9 maanden lente hebben en 3 maanden zomer. Door dit klimaat hebben mensen met hartklachten, astma, reuma haast geen medicijnen meer nodig en de wereld gezondheidsorganisatie heeft deze streek dan ook uitgeroepen tot gezondste streek van Europa.
Tijdens de wintermaanden zijn er erg veel gasten vanuit diverse landen die in deze streek overwinteren.  Onze bed en breakfast bevind zich op loop afstand van de zee en de prachtige boulevard van Calpe.

Logeren bij Nederlanders in Spanje

Vaak krijg ik van gasten te horen dat ze dit erg fijn vinden om tijdens hun vakantie te logeren bij Nederlanders. Zij vinden het makkelijk omdat ze de Spaanse taal niet spreken en voelen zich dan wat meer op hun gemak bij een Nederlands gast gezin. Wij kunnen hun dan adviseren waar te gaan eten wat de leuke bezienswaardigheden zijn en in geval van nood hun kunnen ondersteunen.

bed and breakfast - zwembad in Calpe

In al de jaren dat wij als bed en breakfast actief zijn hebben we elk jaar de Zoover award voor een van de beste bed en breakfast in Spanje ontvangen.

Wilt u meer informatie over onze bed en breakfast in Calpe neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon. Wij proberen het u zo veel mogelijk naar de zin te maken.